Kiyarüstemi’nin yaptığı ’24 Frame’ filmine büyük ödül

Kiyarüstemi’nin yaptığı ’24 Frame’ filmine büyük ödül

  Haziran 19, 2019

  667 Okunma

Asia Pacific Screen Awards'un açıklamalarına göre bu etkinlik, geçen sene hayatını kaybeden ünlü İranlı yönetmen Abbas Kiyarüstemi'nin "24 Frame" isimli filmine bir ödül takdim edecek.

Asia Pacific Screen Awards'un açıklamalarına göre bu etkinlik, geçen sene hayatını kaybeden ünlü İranlı yönetmen Abbas Kiyarüstemi'nin “24 Frame” isimli filmine bir ödül takdim edecek. Bu ödül 23 Kasım tarihinde avusturalya'da verilecektir.

Sözü geçen kuruluşun uluslararası adaylarını seçme konseyine üye olan Kim Hung-Jun, bu konuyla ilgili, “Kiyarüstemi bu eserde doğaya yönelik gayet değerli bir kaynak oluşturmayı başarmıştır. Bu İranlı yönetmen, ince çerçeveleri kullanıp etkileyici ve zarif bir eser ortaya çıkararak adeta şiir dilinde konuşmaya başlamıştır; tüm bunlar güzellik ve çekiciliğin şiddetle birleşmesi yoluyla ifade edilmiştir. Frame sözcüğünün iki taraflı şekilde kullanılması bile Kiyarüstemi'nin sinemaya yaptığı derin bakışını ispatlıyor” değerlendirmelerinde bulundu.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.