İlahiyatçılara Tavsiye Filmler

İlahiyatçılara Tavsiye Filmler

  Haziran 19, 2019

  12.436 Okunma

İlahiyatçıların izlemesi gereken on tavsiye film.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni, imam, müezzin ve belki de müftü ve müçtehid (adayı) olan ilahiyatçıların izlemesi gereken 10 film.

1- Altın ve Bakır (2011)

Eşi MS hastalığına yakalanan Seyyit Rıza, medreselerde öğrendiği teorik bilgilere bilgi katmak yerine, şimdiye kadar öğrendiklerini hayata geçirmek zorunda kalıyor. İmtihanı kendisinin pişmesine vesile oluyor. Bakır altına dönüşüyor. Altın ve Bakır, kendini yetiştirmek isteyenlerin izlemesi gereken harika bir film.

İzleme Linki: http://www.yenikaynak.com/altin-ve-bakir.html

2- Anne için Bir Beşik (2012)

Moskova Üniversitesinde Rus Edebiyatı okuduktan sonra ülkesine dönen Nergis, ilahiyat alanında derece yapar ve İslam dinini tebliğ etmek için tekrar Rusya'ya gitmeyi ister. Ama tam yola çıkacak iken bir sorunla karşılaşır. Acaba başkalarına öğütlediği şeyler sadece dilinde mi kalacaktır Nergis'in? Yoksa söyledikleri ile amel mi edecek, ihlas ve samimiyetini isbatlayacak mıdır?

İzleme Linki: http://www.yenikaynak.com/anne-icin-bir-besik.html

3- Elma ve Selma (2011)

İmam-ı Azam Ebu Hanife'nin babasına isnat edilen elma hikayesinin güncel ve biraz değiştirilmiş versiyonu olan Elma ve Selma filminde, genç ilahiyat öğrencisi Sadık bir elma yiyor ve sonra rızasını almak için bahçenin sahibini arıyor. “Gerçekten siz ruhaniler bu çağda mı yaşıyorsunuz?”

İzleme Linki: http://www.yenikaynak.com/elma-ve-selma.html

4- Rüsvai (2012)

Görevi halkın her kesimine elini uzatıp yolu göstermek ve birlikte yürümek olan saygın bir din alimi, bahçesine sığınan bir hırsız kıza da yardım etmek ister. Ancak bunun duyulması ile dedikodular alır başını gider. Rüsvaylık filmi; sahte ve göstermelik dindarlığa karşı İslami irfanı işliyor.

İzleme Linki: http://www.yenikaynak.com/rusvai.html

5- Melekler Hep Birlikte İner (2014)

Ahmet Ağa, müçtehid olma yolunda ilerleyen bir medrese öğrencisidir. Sakin bir hayat süren genç alim, karısının üçüz bebeğe gebe olduğunu öğrenince telaşa kapılır. Maddi sıkıntıya giren Ahmet Ağa, ek işler yapmaya başlar. Ve birgün, hocalığı ile pek uyuşmayan ancak iyi paralı bir iş teklif edilir kendisine. Melekler Hep Birlikte İner filmi, hayat imtihanını ve islami bir ailenin nasıl olması gerektiğini gözler önüne seriyor.

İzleme Linki: http://www.yenikaynak.com/melekler-hep-birlikte-iner.html

6- Kertenkele (2004)

Uslanmaz bir suçlu olan Kertenkele Rıza yakalanıp hapse atılır. Ancak hapisten kaçmak için molla giysisine bürünür ve bunun üzerine umulmadık olaylar gelişir. ATV kanalının kopyalayıp çizgisinden çıkardığı ve batırdığı İran yapımı bu film aslında çok güzel dini mesajlar içeriyor.

İzleme Linki: http://www.yenikaynak.com/kertenkele.html

7- Özgür Yol (2012)

Genç bir din adamı, romantik bir trajedi ve cinayete karışır. İtiraf veya inkar. İman veya aşk, hangisini seçecektir acaba?

İzleme Linki: http://www.yenikaynak.com/ozgur-yol.html

8- Yasin (2015)

Yasin filmi, küçük yaşta olmasına rağmen Kur'an-ı Kerim'i ezberlemiş bir hafız çocuğu ve onun bu meziyetini kullanarak rüşvet, haram para ve şöhret ardınca giden babasını konu alıyor.

İzleme Linki: http://www.yenikaynak.com/yasin.html

9- Yağmur Renginde (2010)

Genç bir din öğrencisi olan Azizullah, ailesinden miras kalan arsayı satıp tekrar şehire gitmek üzere köyüne döner. Ancak öyle olaylar gelişir ki arsasına sahip çıkmak zorunda kalır ve…

İzleme Linki: http://www.yenikaynak.com/yagmur-renginde.html

10- Ay Işığı Altında (2001)

Hasan ilim havzasında (medrese) bir talebe olup eğitimini tamamlamak üzeredir. Arkadaşları cübbe giyime konusunda heyecanlanırken Hasan şüphe etmeye başlar..

İzleme Linki: http://www.yenikaynak.com/ayisigi-altinda.html

İyi seyirler ve iyi feyizler.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.