Ünlü sanatkar Nadir Talibzade vefat etti

Ünlü sanatkar Nadir Talibzade vefat etti

  Nisan 30, 2022

  95 Okunma

İranlı usta oyuncu, yönetmen, belgesel yapımcısı ve televizyon sunucusu Üstad Nadir Talibzade, fani dünyadan ayrılıp dar-ı ukbaya göçtü.

Hazreti İsa Mesih (a.s) dizisinin başrol oyuncusu ve yönetmeni olarak adını duyuran ünlü belgesel yapımcısı ve İran İslam Cumhuriyeti Radyo Televizyon Kurumu (IRIB) program sunucusu Nadir Talibzade vefat etti.

Asistanı Hamid Cevadi’nin IRNA’ya bildirdiğine göre, Üstad Nadir Talibzade, 29 Nisan 2022 Cuma Günü, Uluslararası Kudüs Gününde, 69 yıllık nurani hayatının ardından bir Tahran hastanesinde dünyadan göçtü.

Nadir Talibzade, 23 Kasım 2021’de kalp yetmezliği ve kan pıhtılaşması sebebiyle hastaneye kaldırılmıştı. 8 Ocak 2022’de yine hastaneye kaldırılan yönetmen, yoğun bakıma alınmış ve Ocak sonunda taburcu edilmişti.

İngilizce ve Arapça bilen yönetmen İslam İnkılabının mesajını belgesel ve filmler aracılığı ile dünyaya yaymakta büyük rol almış, Hz İsa Mesih dizisini de bu vesile ile çekmişti.

Sonraları sunuculuk yapmaya başlayan Nadir Talibzade, OFOGH TV (Ufuk TV)’de siyonizm karşıtı batılı yahudi ve hristiyanları konuk etmişti.

Ayrıca siyasi analistlerle oturumlar düzenleyip söyleşiler yapan, Nadir Talibzade, Ağustos 2020’de Covid’e yakalandığında bile, hasta hali ile, önceden söz vermiş olduğu online siyasi söyleşisine katılmış, Lübnan’daki patlamalar hakkında konuşmuştu.

“Boş kaldığında yine kalkıp İslam için yorulan” (İnşirah Suresi, 7. ayet) İranlı yönetmen Nadir Talibzade, artık ebedi istirahatgahına kavuştu. Tesliyetlerimizi arz ederiz.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.