1. Tebriz Film Festivali Başladı

1. Tebriz Film Festivali Başladı

  Haziran 19, 2019

  1.017 Okunma

İran İslam Cumhuriyeti 1. Tebriz Film Festivali başladı.

İslami İran'ın Doğu Azerbaycan eyaletinde bu yıl birincisi düzenlenen Tebriz Film Festivali, “Azerbaycan sinemasında yenilikçi bir akım” sloganıyla başladı.

Tebriz kentinin sinema kompleksinde başlayan film festivalinde, öykü, belgesel, deneme ve animasyon alanlarında 17 dalda 42 film yarışacak.

Festival yetkililerinden Emir Murtezevi, yaptığı açıklamada, “Bu festivalle, İran Azerbaycanı sinemasında, Tebriz merkezli yenilikçi bir akım doğuyor.” dedi.

Tebriz Film Festivali'nin bu yıl eyalet bazında başladığını belirten Murtezevi, “Dünyanın birçok yerinde şehir isimleriyle ünlenen film festivallerinde olduğu gibi, bu festivalin de Tebriz adıyla devam etmesini umuyorum. Gelecek yıllarda bu festivalin alanını genişletmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

Murtezevi, serbest konulu oluşunun festivali diğerlerinden farklı kıldığına dikkati çekerek, “Bu serbestlik, keşfedilmemiş yeni yeteneklerin ortaya çıkmasını sağlayabilir.” ifadelerini kullandı.

AZERİ TÜRKÇESİ FİLMLERDE ARTIŞ

İran İslam İnkılabında Azeri Türkçesi olarak yapılan filmlerin sayısında son yıllarda artış yaşandığına da değinen Murtezevi, “Ancak, filmlerde Türk edebiyatı alanında arzu edilen olgunluğa henüz ulaşmış değiliz ve bu durum, yapılan filmlerin istenilen duyguyu izleyiciye aktaramamasına yol açıyor.” dedi.

Murtezevi, yarışacak filmlerin yanı sıra Azerbaycan sinemasından kesitler, dünya sinemasından seçmeler ve İranlı ünlü yönetmen Abbas Kiyarüstemi anısına sinevizyon gösteriminin de festival kapsamında yer alacağını belirtti.

Bugün başlayan 1'inci Tebriz Film Festivali, 6 Ağustos'a kadar devam edecek.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.