50 yıl aradan sonra İran-İtalya ortak film yapımı

50 yıl aradan sonra İran-İtalya ortak film yapımı

  Haziran 19, 2019

  690 Okunma

İran-İtalya ortak yapımı “Tıpkı Oğlum Gibi” adlı filmin bu yıl 71’incisi düzenlenecek olan Locarno Uluslararası Film Festivali'nde gösterileceği belirtildi.

İran-İtalya ortak yapımı درست شبیه پسرم (Tıpkı Oğlum Gibi) adlı film, bu yıl 71’incisi düzenlenecek olan Locarno Uluslararası Film Festivali kapsamında 6 Ağustos tarihinde sinemaseverlerle buluşuyor.

İtalyan sinemacı Costanza Quatriglio’nun yazıp yönettiği film, şu anda İtalya’da yaşayan ve Afganistan’daki Hazara halkına mensup olan İsmail'in gerçek öyküsünü anlatıyor.

Oyuncu kadrosunda İranlı, Afganistanlı, Pakistanlı ve Avrupalı aktörlerin yer aldığı filmin özeti şöyle: İsmail çocukken savaş bölgelerinden kaçıyor. İtalya'da göçmen olarak yaşayıp büyüyen İsmail annesinin hala hayatta olabileceğini düşünüyor. Bu konu onun yaşamını değiştirecektir.

Bu film, 50 yıl aradan sonra İran İslami İrşad ve Kültür Bakanlığı ile İtalya Kültür Bakanlığı’nın sağladığı katkı sayesinde yapılmıştır.

Edinilen bilgilere göre; İran, İtalya, Hırvatistan ve Belçika'nın birlikte yaptığı film, 6 Ağustos 2018'de gösteriliyor.

10 günlük olan Locarno Uluslararası Film Festivali önümüzdeki 1 Ağustos tarihinde kapılarını sinemaseverlere açıyor.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.