“Güneş Herkesin Üzerine Eşit Doğar” filmi gösterime girdi

“Güneş Herkesin Üzerine Eşit Doğar” filmi gösterime girdi

  Haziran 19, 2019

  1.489 Okunma

İran filmi; "Güneş Herkesin Üzerine Eşit Doğar" (2007) gösterime girdi.

Abbas Rafii'nin senaryosunu yazıp yönettiği IRIB (İran İslam Cumhuriyeti Radyo ve Televizyonu) Sahar TV (Seher TV) yapımı film; آفتاب بر همه يكسان می تابد (Aftab Ber Hemi Yeksan Mitabed) (Güneş Herkesin Üzerine Eşit Doğar) (2007) gösterime girdi.

Nigâr ve Janet yakın arkadaşlardır. Nigâr'ın kocası ve Janet'in eski sevgilisi olan Rıza savaş ortamında bulunmuş bir kimyasal yaralıdır ve iyileşmesi imkansızdır. Nigâr'ın nüfuzlu babasının bir arkadaşı, Hastahane müdürünü kandırarak Rıza'yı hastahaneden çıkarmayı başarır ve farklı bir şehirdeki bir türbeye götürür, bir mucize olur da Rıza iyileşir ümidiyle. Ancak bu uzun yolculukta etrafta bir sürü mucizeyle karşılaşırlar; ki bunlar evli çift için daha büyük bir mucizeye ve bir Hristiyan olan Janet'in aydınlanmasına vesile olur.

Filmde; Merila Zarii, Lale İskenderi, Ahmet Mihranfer ve Siyamek İhsayi gibi başarılı oyuncular rol alıyor.

İran filmi “Güneş Herkesin Üzerine Eşit Doğar” 2007 yılında; Altın Minber Müslüman Sineması (Rusya), Din ve Günümüz Film Festivali (İtalya) ve Listapad Film Festivali (Belarus)'ne katılarak “İnancın Ruhu” ve “Kadın ve Din” ödüllerini kazandı.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.