Irak yapımı Kürt filmi, Mandoo (2010) gösterime giriyor

Irak yapımı Kürt filmi, Mandoo (2010) gösterime giriyor

  Haziran 19, 2019

  1.411 Okunma

İran ve Irak ortak yapımı Kürtçe film, Mandoo (2010), İran'da Farsça altyazı ile gösterime giriyor

İranlı yönetmen İbrahim Saidi'nin Kuzey Irak'ta Kürtçe dilinde çektiği, Mandoo (2010) filminin resmi fragmanı yayımlandı.

Önceden planlandığı üzere, İslami İran'ın “Sanat ve Tecrübe Grubu”, beğeni ve takdirle karşılanan Kürtçe film, “Mandoo”yu 22 Nisan 2017'de gösterime sundu. Ferheng Sineması, Çarsu Cineplex'i, Sinema Müzesi ve Küruş Cineplex'i, filmi gösterime sunan grubun başlıca üyeleri arasında yer alıyor.

Göçmenlik konusuna odaklanan İran Sinema Grubu, Irak yapımı olan Mandoo filmini Kürtçe orjinali ile Farsça altyazılı olarak İranlı seyircinin beğenisine sundu.

Fransa merkezli Dreamlab Films'in uluslararası dağıtımını üstlendiği, Mandoo sinema filmi, İsviçre, Kanada, Polonya, BAE, Ukrayna, Amerika, Güney Kore ve Sırbistan da dahil olmak üzere birçok ülkede uluslararası film festivallerine katıldı.

Irak filmi, Mandoo (2010); Beyrut Uluslararası Film Festivalinde özel jüri ödülü ve Altın Kayısı Yerevan Uluslararası Film Festivalinde FIPRESCI ödülü başta olmak üzere birçok ödül kazandı.

İran İslam Cumhuriyeti'nin “Sanat ve Tecrübe Grubu” bir çok sinema salonu şirketini bünyesinde barındırıyor ve ticari olmayan filmler arasından göze çarpan filmleri seyircinin beğenisine sunarak bu film yapımcılarının özgünlük ve ihtişamını gözler önüne seriyor.

Sanat ve Tecrübe Grubu, filmlere dair bilgilerini artırmak için sinema seyircilerinin üzerinde büyük bir etki oluşturmayı amaçlıyor, ayrıca İran Sinemasının sanatsal boyutunu geliştirmeyi hedefliyor.

iFilm TV

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.