İran filmleri Japonya Film Festivaline katılıyor

İran filmleri Japonya Film Festivaline katılıyor

  Haziran 19, 2019

  570 Okunma

53 ülkeyi temsil ederek festivale kayıt yaptıran 214 eserden son olarak 29 film yarışma dalına katılmayı başarmıştır. Nihai aşamaya isimlerini yazdıran filmler ise 23-25 Mart 2018 tarihleri arasında gösterime girecek.

Kum tekniğiyle yapılan Merziye Heyrhah’ın yaptığı “Ateş Alanında” animasyonu, Japonya Yeşil İmaj Film Festivali’ne katılan filmlerin ilki.

Fatıma Sohani’nin yönettiği 7 dakikalık “Fan” ile Fethullah Emiri’nin yaptığı “Koruyucu ve Panter”, sözü geçen festivale katılacak diğer İran filmleridir.

5 dakika 17 saniyelik bir kısa animasyon filmi olan “Ateş Alanında”, Tahran Sure Üniversitesi tarafından Japonya Yeşil İmaj Film Festivali’ne katılıyor.

Edinilen bilgilere göre, 53 ülkeyi temsil ederek festivale kayıt yaptıran 214 eserden son olarak 29 film yarışma dalına katılmayı başarmıştır. Nihai aşamaya isimlerini yazdıran filmler ise 23-25 Mart 2018 tarihleri arasında gösterime girecek.

Böylece festivalde, İran’dan 3 eser, Japonya, Fransa ve Tayvan’dan beşer film ve İtalya, İsveç, ABD, Hindistan, İsviçre, Avusturalya, Almanya, Mozambik, Yunanistan, Belçika, İspanya’dan da birer eser birbirleriyle yarışacak.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.