İran sinemasından depremzedelere yardım eli

İran sinemasından depremzedelere yardım eli

  Haziran 19, 2019

  898 Okunma

"Kız Evi" filminin kadrosu, Kirmanşah eyaletindeki depremzedelere yardım etmek amacıyla bu filmin dün İran genelindeki ekranından elde edilen gelirinin bu acı olayın mağdurlarına tahsis edileceğini açıkladı.

Şehram Şah Hüseyni'nin yönetmenliği ile yapılan “Kız Evi” filminin kadrosu, İran'ın batısında yer alan Kirmanşah eyaletindeki depremzedelere yardım etmek amacıyla bu filmin dün İran genelindeki ekranından elde edilen gelirinin bu acı olayın mağdurlarına tahsis edileceğini açıkladı.

“Kız Evi” filminin başlattığı hareketin kısa bir zamanda diğer eserlere de yayılacağı bekleniyor. Sözü geçen filmin yapımcılığını Muhammed Şayeste üstlenirken, oyuncu kadrosunda da Hamed Behdad, Baran Koseri ve Pegah Ahengerani gibi ünlü isimler yer alıyor.

Pazar gecesi İran-Irak sınırında gerçekleşen 7,3 büyüklüğündeki deprem İran'ın batı eyaletlerinde de hissedildi.

İran’ın batısında bulunan Kirmanşah eyaletine bağlı Serpol Zahab, Kasr-i Şirin, Cavanrud, Salas-i Babacani ve Gilan Garb ilçelerinde büyük hasar oluştu.

Ulaşılan son bilgilere göre, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 432 kişiye ulaştığını bildirildi. Yaralı sayısı ise 7817 kişi olarak açıklandı.

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu, merkez üssü Irak'taki Halepçe'nin 32 kilometre güneybatısı olan depremin, 33,9 kilometre derinlikte meydana geldiğini duyurdu.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
  1. avatar
      bikess Ağustos 4, 2020 11:45:36

    bu filmin çevirisini dört gözle bekliyorum…yaptıkları ise çok mükemmel bir hareket vefat edenlere Allahtan rahmet diliyorum

Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.