İran yapımı Kürt filmi İtalya’da gösterilecek

İran yapımı Kürt filmi İtalya’da gösterilecek

  Haziran 19, 2019

  653 Okunma

İranlı yönetmen Zanyar Muhammedi Neku’nın yazıp yönettiği "Benim Çamurlu Anılarım" isimli kısa film İtalya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek festivalde gösterilecek.

İranlı Kürt yönetmen Zanyar Muhammedi Neku’nın yazıp yönettiği “Benim Çamurlu Anılarım” isimli kısa film İtalya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek Uluslararası San Mauro Torinese Film Festivali’nin yarı finaline girme hakkı kazandı.

Bu konuya ilişkin açıklama yapan İran’ın Batı Azerbaycan Gençlik Sinema Topluluğu Başkanı İhsan Mehdiyan, “Savaşı şiddetle kınayan üç buçuk dakikalık bu kısa film, bir çömlekçinin anılarını ele alıyor. Bu film 1987'de İran'ın kuzey batısındaki Serdeşt kentine devrik Saddam rejimi tarafından atılan kimyasal bombaların mağdurlarına ve 1945’de Hiroşima'ya atılan ilk atom bombasının kurbanlarına sunulmuştur” ifadelerini kullandı.

Bu kısa filmde Süleyman Gavipence’nin rol aldığını kaydeden İhsan Mehdiyan, söz konusu filmin geçenlerde Hindistan’da yapılan Uluslararası Kargil Film Festivali’nde gösterildiğini söyledi.

Uluslararası San Mauro Torinese Film Festivali, önümüzdeki 23 Mayis’te kapılarını sinemaseverlere açıyor.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.