İran’da geleneksel Fecr Film Festivali için start verildi

İran’da geleneksel Fecr Film Festivali için start verildi

  Haziran 19, 2019

  660 Okunma

Bu yıl 36. yapılacak Uluslararası Fecr Film Festivali 19/27 nisan tarihlerinde başkent Tahran'da sinema severleri bir araya getirecek.

​Festival için eserler, sekretaryaya gelmeye başladı. Eser başvuru tarihi 1 martta bitecek olan Uluslararası Fecr Film Festivalinde Orta Asya, Kafkaslar, Anadolu, Orta Doğu gibi bölge ve dünya sinemasında örneklerler gösterime girecek.

Sinemaseverlerin buluşma yeri olduğu kadar sinemacılar için de uygun işbirliği ortamanlarına imkan hazırlayan fecr film festivali sekreteri Rıza Mir-Kerimi, bu yıl düzenlenecek festivale eserlerin gelmeye başladığını belirterek, festivale şu ana kadar 35 farklı ülkeden 600 yapımcının katılmak için başvuruda bulunduğunu söyledi.

Festival kapsamında “Film Market” bölümünün de açılacağını belirten Mir-Kerimi, özellikle, yapımcıların ürünlerinin pazarlanması için oluşturulacak imkanların, yönetmenler için de iyi tecrübeler ve işbirliklerine uyğun platform olduğunu söyledi.

Geçen yıllarda Türkiye'den oldukça iyi yönetmenler ve yapımcıların katıldığı festivale bu yılda katılım beklediklerini belirten Rıza Mir Kerimi, biz bütün sinemacıların bir işbirliği ortamına katkı sağlamak, eserlerinin tanıtılmasına katkı sağlamak istiyoruz diyor.

Genç sinemacılar için de atolye çalıştaylarının geçen yıllarda önemli ilgi gördüğünü belirten Mir-Kerimi, bu yılda festival kapsamında atolye çalışmaları, seminer ve sohbetlerimiz olacak, genç sinemacıların ilgiyle takib edeceği programlarımız olacak diye konuştu.

Sabah

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.