İranlı ilk kadın oyun yazarı önümüzdeki ay onurlandırılacak

İranlı ilk kadın oyun yazarı önümüzdeki ay onurlandırılacak

  Haziran 19, 2019

  1.080 Okunma

İranlı ilk kadın oyun yazarı önümüzdeki ay, İran başkenti Tahran'da düzenlenecek etkinlikte onurlandırılacak.

İranlı oyun yazarı Feride Fercem, 7 Ocak 2017 tarihinde Tahran Şehir Tiyatrosunda düzenlenecek olan 2. Mahmut Üstad Muhammed Ödül Töreni'nde onurlandırılacak.

77 yaşındaki Feride Fercem, İran'da oyun ve kısa hikaye yazarlığı yapan ilk kadın olmuştu. Yazıları 1950'lerde dergilerde yayımlanıyordu. Üniversite öğrencisiyken ilk oyunlarını yazdı.

Tahran'da dünyaya gelen Feride Fercem, bir süreliğine Fransa'da yaşadı ve orada Fransız Dili ve Edebiyatı okudu.

Ancak Tahran'a dönüp genellikle çocuklara yönelik hikayeler ve oyunlar yazdı.

1970'de Fransa'ya döndü ve ardından Hollanda'ya taşındı. Yurtdışında yazdığı oyun ve piyesler Hollandaca ve İngilizce dillerinde tiyatrolarda oynandı.

Feride Fercem ayrıca kendi senaryolarına dayanan birkaç film yaptı. Bu filmler daha sonra Film Festivallerinde gösterildi.

2014'te İran'a geri dönen Feride Fercem, sanatçılar ve hayranları tarafından sıcakça karşılandı. Oyunları derlenerek, 50 yıl sonra, İran'da yeniden basıldı.

Gelecek ay düzenlenecek olan ödül töreni, adını, İranlı merhum oyun yazarı ve sahne yönetmeni Üstad Muhammed'den almıştır. Ve bu tören en iyi İranlı oyun yazarlarını, orjinal ve uyarlanmış piyes şeklinde iki farklı dalda değerlendirecek.

iFilm TV

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.