İranlı süperstar: Trump tıpkı Hitler gibi

İranlı süperstar: Trump tıpkı Hitler gibi

  Haziran 19, 2019

  2.157 Okunma

İranlı süper star Şahap Hüseyni, ABD Başkanı Trump'ı Hitler'e benzetti.

İranlı süperstar Şahap Hüseyni, ABD başkanı Donald Trump'ı Nazi lideri Adolf Hitler'e benzetti.

Asğar Ferhadi'nin son filmi, Satıcı (2016)'nın başrol oyuncusu Şahap Hüseyni geçtiğimiz hafta Instagram hesabında yaptığı yorumda, ABD Başkanı Trump'ın imzaladığı 7 Müslüman ülke vatandaşlarının Amerika'ya girme yasağına işaret ederek Trump'ı Hitler'e benzetti.

Şahap Hüseyni, bu yasağı, 1930 ve 40'lardaki kara tarih ve Adolf Hitler'in yükselişi ile kıyaslayıp bu yasağın yıkıcı etkilerinin dünyanın zihninden asla silinmeyeceğini belirtti. Şahap Hüseyni; “Dünyanın; bilimsel ve teknolojik ilerleme ile kültürel gerilemenin çatışmasından muzdarip olduğunu ve bunun çok üzücü olduğunu” belirtti.

Şahab Hüseyni ayrıca “Tarihteki tüm zalimlerinin akibetinin insanlık ve özellikle Trump ve destekçilerinin önünde, bakıp geçmişi öğrendikleri, birer ayna olduğuna” değindi.

Şahap Hüseyni, Hollywood yönetmenlerini; kendini dünyanın tanrısı ilan eden ama küçük bir sivrisinek tarafından öldürülen Nemrut hakkında film çekmeye davet etti.

İranlı süper star; “Bir oyuncu ve yönetmen olarak, Hollywood'lu film yapımcılarına Şinar kralı Nemrut hakkında bir film çekmeyi programlarına eklemelerini öneriyorum” diye yazdı.

Bu gelişme, Satıcı (2016) adlı İran filminin yönetmeni Asğar Ferhadi ve ayrıca Şahap Hüseyni'nin başrolü paylaştığı meşhur aktris Terane Alidosti'nin Oscar törenini boykot etmelerinin ardından yaşandı.

Asğar Ferhadi ve Terane Alidosti; Trump'ın 7 Müslüman ülke vatandaşlarına vize yasağı getirmesinin ardından, Oscar Akademi Ödüllerini boykot ettiklerini açıklamışlardı.

1974 doğumlu Şahap Hüseyni; İranlı bir aktör, yönetmen, yapımcı, şarkıcı ve TV sunucusudur. Bir Ayrılık (2011) filmindeki başarılı oyunculuğu ona en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Gümüş Berlin Ayısı kazandırırken; Satıcı (2016) filmindeki başarısı ile Cannes Film Festivalinde en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandı.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.