İranlı yönetmen İzmir’de 3 kısa film çekti

İranlı yönetmen İzmir’de 3 kısa film çekti

  Haziran 19, 2019

  681 Okunma

İranlı yönetmen Tarihi Asansör'de kısa film çekti

İran Film Günleri etkinliği için geldiği İzmir'de öğrencilerden hayal kurdukları aşk hikayeleri anlatmalarını isteyen Ruhullah Hicazi, tarihi mekanda geçen 5 dakikalık 3 film yaptı.

İranlı yönetmen Ruhullah Hicazi, İzmir'deki Tarihi Asansör'de geçen 3 aşk hikayesini kısa filme dönüştürdü.

Hicazi, yaptığı açıklamada, İran Film Günleri etkinliği için geldiği İzmir'de Tarihi Asansör'den çok etkilendiğini, ardından burada film çekmeye karar verdiğini söyledi.

İzmir'de, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı Bölümü öğrencileriyle de bir araya geldiğini anımsatan Hicazi, bu görüşmede kendilerinden Tarihi Asansör'de hayal ettikleri bir aşk hikayesini anlatmalarını istediğini dile getirdi.

Öğrencilerden çıkan bu hikayeleri filme dönüştürdüğünü anlatan Hicazi, “Bu hikayelerden 5 dakikalık 3 kısa film çektik.” diye konuştu.

Tarihi Asansör'deki çekimleri izleyen DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik ise senaryoları beğendini vurguladı.

Öğrencilerden Mahmut Duyan, İranlı yönetmenle çektikleri filmlerin kendileri için büyük bir tecrübe olduğuna işaret etti.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.