IRNA ve Bernama işbirliği anlaşması imzaladı

IRNA ve Bernama işbirliği anlaşması imzaladı

  Haziran 19, 2019

  863 Okunma

İran İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı (IRNA) ve Malezya resmi haber ajansı Bernama arasında Tahran'da ikili işbirliği anlaşması imzalandı.

Anlaşmanın imzalanması öncesi IRNA Genel Müdürü Mohammad Hoddadi, Tahran’da bulunan Bernama Genel Müdürü Azman Ojang ile yaptığı görüşmede bölgenin ve dünya’nın zorlu şartlarında ikili ve ortak işbirliği üzerinde durdu.

IRNA’nın dünya’nın önemli bölgeleri olan Beyrut, Şam ve Irak’ta faal büroları olduğunu ifade eden Hodadi, IRNA’nın bu alanlardaki haberleri Bernama’ya temin edebileceğini ve Bernama’nın da Güney Asya bölgesi haberlerini IRNA ile paylaşabileceğini söyledi.

IRNA’nın 8 dilde yayınları olduğunu ifade eden Hoddadi, Almanca gibi bazı dillerin de ilave edileceğini söyledi.

Sosyal Medya’nin fırsatlar ve tehditlerle var olduğunu ifade eden Hoddadi, medya guruplarının yeni yöntemler geliştirdikleri takdirde yaşamına devam edebileceklerini söyledi.

Hoddadi iki haber ajansının sosyal medya alanında da işbirliği yapabileceğini ifade ederek, IRNA’nın aplikasyon alanında faal olduğunu şu ana kadar 5 aplikasyon kullandığını ve yakın gelecekte yeni aplikasyonlar da kullanmaya başlayacağını söyledi.

Ojang da iki haber ajansının eski işbirliğinde yeni bir dönem açıldığını ifade ederek, Ortadoğu ve Doğu Asya bölgelerinde haber mübadelesi konusunun uygulanabileceğini söyledi.

IRNA

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.