Japonya’dan İran yapımı belgesele ödül

Japonya’dan İran yapımı belgesele ödül

  Haziran 19, 2019

  574 Okunma

Dünya çapındaki farklı film festivallerin ödüllerini silip süpüren İran yapımı “Meşe Ağaçlarının Altında” belgeseli Tokyo’da düzenlenen “Japan Wildlife” adlı festivalde jüri heyetinin de ilgisini çekti.

Yönetmenliğini Mehdi Nur-Muhammedi’nin üstlendiği “Meşe Ağaçlarının Altında” adlı belgesel, Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenen “Japan Wildlife” film festivalinde Jüri Özel Ödülü sahibi oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan yönetmen Nur Muhammedi, “Her iki yılda bir defa başkent Tokyo'da yapılan bu organizasyon dünyadaki önde gelen belgesel yönetmenleri bir araya getiriyor” dedi.

Ülke batısındaki İlam eyaletinde ikamet eden yönetmen, “Bu sene 13’üncüsü 2-3 Nisan 2018 tarihleri arasında Tokyo'da düzenlenen festivalde İran’ın yanı sıra ABD, İngiltere, Almanya, Belçika, Çin, Avustralya, Japonya ve Fransa gibi ülkeler ödül kazandı” ifadesini kullandı.

Mehdi Nur Muhammedi, “İran'ın batısındaki meşe ormanlarında yaşayan sincapların karşılaştığı zorlukları anlatan belgesel bugüne kadar 19 uluslararası ödüle layık görüldü” şeklinde konuştu.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.