Kırkayak (2018) filmi İran sinemasında hasılat rekoru kırdı

Kırkayak (2018) filmi İran sinemasında hasılat rekoru kırdı

  Haziran 19, 2019

  1.107 Okunma

Ebul-Hasan Davudi'nin yönettiği Kırkayak (2018) adlı komedi filmi, İran sinema tarihinin hasılat rekorunu kırdı.

Saman Mukaddem'in yönettiği İspermeçet Balinası (2) ve Manuçehr Hadi'nin yönettiği Dikiz Aynası filmleri İran sineması hasılat rekorunu elinde bulunduruyordu.

Ancak İranlı yönetmen EbulHasan Davudi'nin yönettiği هزارپا (Hezar-pâ / Millipede / Kırkayak) (2018) adlı komedi filmi 210 Milyar İran Riyalinin üstünde edindiği hasılatı ile yeni bir rekor kırdı.

Kırkayak filminin (2018) konusu şöyle: Rıza adlı bir suçlu, gazilere özel bir hastahanede zengin bir doktor hanımın bir gazi ile evlenmeye ahd ettiğini öğrenir. Bir bacağı olmayan Rıza da doktor ile evlenmeyi istemektedir. Ancak işler sarpa sarar.

Mihran Ahmedi, Sepend Emir Süleymani, Rıza Attaran, Sera Behrami, Muhammed Cevat İzzeti, Şuhre Luristani ve daha birçok başarılı oyuncu filmde rol alıyor.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.