Lantouri (2016) ilk gününde tarihi izlenim rekoru kırdı

Lantouri (2016) ilk gününde tarihi izlenim rekoru kırdı

  Haziran 19, 2019

  1.873 Okunma

İran filmi, Lantouri (2016) gösteriminin ilk gününde İran Sineması tarihinde bir rekor kırdı.

Rıza Durmuşiyan'ın senaryosunu yazıp yönettiği İran filmi لانتوری (Lantouri) (2016) açılış gününde bir rekora imza attı.

İran filmi “Lanturi” (2016) açılış gününde 141 Milyon Tümen (45,000 Dolar) kazandırarak İran Sineması tarihinde yeni bir rekor kırdı. Gösteriminin ilk haftasında ise 1 Milyar Tümen kazanç sağladı.

Toplumsal konulara değinen İran filmi, Lantouri (2016), Nevid Muhammed-zade, Meryem Palizban, Baran Kevseri, Mehdi Kuşki, Rıza Behbudi, Behnaz Caferi, Periveş Nazariye, Nadir Felah, Sitare Pisyani, Behram Efşari, Emir Hüseyin Tahiri.. gibi birçok başarılı oyuncuyu bünyesinde barındırıyor.

66.Uluslararası Berlin Film Festivali, 2. Zürih İran Film Festivali gibi bir çok sinema etkinliklerine katılan film, Uluslararası Şangay Film Festivalinde de gösterilecek.

Lantouri (2016), Haziran'da düzenlenen 2. Zürih İran Film Festivalinde en iyi film ödülünü kazanmıştı.

Film, genç bir kıza aşık olan genç adamı ve bu adamın tutkusunun kızın başına sorunlar açmasını konu alıyor.

Rıza Durmuşiyan, İran Sinemasının yeni nesil yönetmenlerinin en seçkinlerinden birisidir. Ve yönetmenin toplumsal konuları ele alan çağdaş yapılı tüm filmleri; halk ve eleştirmenler tarafından ve uluslararası festivallerde beğeniyle karşılanıyor.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.