Macan (2017) engelli çocuklara yardımda ilk adımdır

Macan (2017) engelli çocuklara yardımda ilk adımdır

  Haziran 19, 2019

  1.485 Okunma

İranlı aktris Mehtap Kerameti: Macan (2017) filmi, engelli çocuklara yardım etmede ilk adımdır.

İranlı aktris Mehtap Kerameti, ماجان (Macan) (2017) gibi sinema eserlerinin yapımının engelli çocuklarla ilgili sorunların çözümünde birer ilk adım olduğunu söyledi.

İran yapımı, Majan (2017) filminde engelli bir çocuğun Mevlüt adındaki annesini canlandıran aktris, Mehtap Kerameti, geçtiğimiz Perşembe günü basına yaptığı açıklamada bu filmin senaryosunun engelli çocuklarla ilgili ciddi sorulara yanıt vermede önayak olabileceğini söyledi.

Mehtap Kerameti “bu tür filmlerin daha sık yapılması gerektiğini” de sözlerine ekledi.

Mama Can” kelimelerinin bazı İran aksanlarında kısaca söylenişi olan, Macan (ماجان); “anneciğim” anlamına geliyor ve bu film engelli çocuk yetiştirmenin zorluğuna göğüs geren bir çiftin hikayesini anlatıyor.

Rahman Seyfi Azad'ın yönettiği bu sosyal dram filmi ilk defa 35. Fecr Film Festivali'nde gösterime girdi.

Senaryosunu Leyla Laricani'nin yazdığı filmin yapımcılığını Muhammet Mehdi Askerpur üstlendi.

Macan filminde (2017) Mehtap Kerameti, Ferhat Aslani ve Sima Tirendaz gibi birçok başarılı oyuncu rol alıyor.

Kuruluşundan itibaren Uluslararası Fecr Film Festivali, İran Sinemasının gelişiminde hayati bir rol oynadı.

İran İslam Cumhuriyeti Kültür ve İslami İrşad Bakanlığının yönettiği Fecr Film Festivali, İran İslam Devrimi yıldönümü (1-11 Şubat) arifesinde düzenleniyor ve her yıl dünyadan birçok film yapımcısına ev sahipliği ediyor.

Bu yıl otuz beşincisi düzenlenen Uluslararası Fecr Film Festivalinde gösterim seansları 29 Ocak – 9 Şubat arasında olacak ve 8 gün sürecek.

iFilmTV

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.