Suriye’de oturan İranlıların birinci kültürel festivali düzenlendi

Suriye’de oturan İranlıların birinci kültürel festivali düzenlendi

  Haziran 19, 2019

  731 Okunma

Suriye’de mukim İranlıların birinci kültürel festivali başkent Şam’da düzenlendi.

İki bini aşkın kişinin katıldığı festivalde İran İslam İnkılabı Rehberinin Suriye’deki temsilcisi Ayetullah Seyyid Ebulfezl Tebatebayi Eşkdezi yaptığı açıklamada, ‘’İranlı olmak İran kültürünü bilmektir. İran bir coğrafi bölgeyle sınırlı değildir, İran’dan söz etmek insani, ahlaki, sosyal, siyasi ve İslami kültürden söz etmektir’’ dedi.

Ayetullah Eşkdezi, İran’ın kültüründe var olduğunu ve İran’ın günümüzde Kuran-ı Kerim medresesi olduğunu söyledi.

İslami İran’ın Suriye Büyükelçisi Cevad Türkabadi de İslam İnkılabı Rehberinin bölgede direniş cephesini kırabilecek bir komplo olduğunu gördükleri zaman Suriye'nin yanında durma kararı verdiğini ve Suriye’nin bütünlüğünü savunduğunu belirtti.

Suriye’de oturan İran vatandaşları ile irtibatların daha sıkılaşacağını ifade eden Türkabadi, İran Kültür müsteşarlığını tüm mukim İranlılara Farsça kurslar vermeye hazır olduğunu ve İran okulunun da tüm mukim İranlıların çocuklarını kabul etmeye hazır olduğunu söyledi.

İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı (IRNA)

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.