Suriye’deki Kısa Film Festivaline 74 ülkeden 500 film katılıyor

Suriye’deki Kısa Film Festivaline 74 ülkeden 500 film katılıyor

  Haziran 19, 2019

  848 Okunma

Suriye hükümetinin düzenlediği Sinema Adımları Kısa Film Festivaline 74 ülkeden 500 film katılıyor

Suriye Gençlik Meclisinin, Suriye Sinema Kurumu ve Suriye Kalkınma Sekreteryası ile işbirliği içerisinde düzenlediği Uluslararası Sinema Adımları Kısa Film Festivali 4 Mart Cumartesi günü Lazkiye Kentinde El Esad Kültür Merkezi ve Ulusal Sanat Sahnesinde faaliyetlerine başlıyor.

Festival Organizasyonu Yetkililerinin, Ulusal Sanat Sahnesinde düzenledikleri basın toplantısında konuşma yapan Festival Müdürü Mecd Yunus Ahmed, Festivalin resmi yarışmasına katılmak üzere üzere 25 ülkeden toplam 72 kısa film ve 12 ülkeden 25 senaryonun belirlendiğini ifade etti.

Sinema Adımları Festivalinin Arap, uluslararası ve yerel düzeyde gördüğü ilgiyle belirgin bir ilerleme sağladığına işaret eden Ahmet; bu yıl dördüncüsü düzenlenen Kısa Film Festivali kapsamında toplam 74 ülkeden 500 filmin gösterime sunulacağını belirtti.

Ahmet, ayrıca festivalde sunulan filmlere gösterilen kitlesel ilgiyi layıkıyla ağırlamak için festivalin El Esad Kültür Merkezine taşındığını dile getirerek film gösterimlerine paralel olarak yönetmenlik ve senaryo çalıştayları düzenleneceğini ekledi.

sana.sy

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.