Tebriz’de Azerice oyun sahnelenecek

Tebriz’de Azerice oyun sahnelenecek

  Haziran 19, 2019

  704 Okunma

Tebriz tarihinin kahraman kadını Zeynep Paşa ile ilgili hazırlanan tiyatro eseri yakında bu kentte sahnelenecek.

Tiyatrocu Nazila İranzad, Tebriz tarihinin kahraman kadını Zeynep Paşa ile ilgili yaptığı son eseri hakkında bilgi vererek yakında sahneleneceğini açıkladı.

Tebriz kentinde basın mensuplarına açıklama yapan İranzad, “Bu eserde tarihi gözden geçirmek yerine hayali bir karakter yaratarak Zeynep Paşa'nın düşünceleri bugünkü şartlara göre değerlendiriliyor” dedi.

İranzad sözlerini şöyle sürdürdü: Bu oyunda ayrıca Zeynep Paşa’nın neler söylediği hem de düşüncelerinin bıraktığı etkiler ele alınacak. Ağırlıklı olarak komedi tarzında yazılan bu eser bir destan türü değildir.

Bu tiyatro oyunun Azerice olarak sahneleneceğini bildiren yönetmen İranzad, “Eserin Azerice yapılması büyük bir risk taşıyor. Fakat bu çalışmanın kalıcı ve iyi bir iş olabileceğine inanıyorum” açıklamasını yaptı.

Nazila İranzad yaptığı son eserinde kadın hakları meselesinin de ele alındığını belirterek şunları söyledi: Önder kadın Zeynep kendi döneminde çokça değerli faaliyetler gerçekleştirdi. Dolayısıyla biraz da olsa onun gösterdiği kıymetli faaliyetlerini izleyicilere aktarmaya çalışacağız.

Zeynep Paşa, Tebriz’in eski Zeyyneddin Amca mahallesinde köylü bir ailede doğdu. 19. yüzyılın sonlarında açlık ve kıtlıkla başbaşa kalan İran’nın Azerbaycan eyaleti aynı zamanda diktatörlüğün hakim olduğu bir dönemdi. Bu acı dolu günlerde Zeynep Paşa, Tebrizli kadınları toplayarak zulüme karşı büyük bir mücadele sergilemiştir.

Zeynep Paşa oyunu önümüzdeki 23 Ağustos-8 Eylül tarihleri arası Tebriz Şehir Tiyatrosu’nda izleyicilerle buluşacaktır.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.