Türkiye sineması, Tahran Sanatevi konuğu oluyor

Türkiye sineması, Tahran Sanatevi konuğu oluyor

  Haziran 19, 2019

  757 Okunma

Türkiye sineması, Yunus Emre Müessesesi’nin katkıları ile Tahran Sanat Evi konuğu oluyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Yunus Emre Müessesesi’nin Tahran Şubesi Başkanı Dr. Turgay Şafak, bu etkinliğin 22 Ocak Salı günü ve “Türkiye’nin çağdaş sineması film haftası” başlığı altında düzenlendiğini, açılış törenine Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin katılacağını belirtti.

Dr. Şafak, son yıllarda İran ve Türkiye sineması dünyada büyük ilerleme kaydettiğini, bu çerçevede yıllardır ortak kültürel etkinlikleri ile iki ülkenin ilişkilerinin güçlenmesine katkı sağlayan Yunun Emre Müessesesi bu yıl bu etkinliğe imza attığını ifade etti.

Dr. Şafak hafta boyunca Türk yapımcıların Kış uykusu, Uzak ihtimal, Bal, Sivas, Bir zamanlar Anadolu’da, Üç yol ve Kelebeğin rüyası gibi eserlerin İranlı seyircilerle buluşacağını kaydetti.

Etkinlik “Birinci dönemde Türkiye sineması” başlıklı oturumda Türkiye’den prof. Peyami Çelikcan, Burçak Evren ve Barış Saydam’ın konuşmaları ile son buluyor.

Fars Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.