Türkmenistan’da İran Kültür Haftası etkinliği düzenlenecek

Türkmenistan’da İran Kültür Haftası etkinliği düzenlenecek

  Haziran 19, 2019

  556 Okunma

“İran Kültür Haftası” etkinliklerinin önümüzdeki 7 Şubat’ta Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat'ta yapılacağı açıklandı.

“İran Kültür Haftası” etkinliklerinin açılış töreni 7 Şubat 2018'de Aşkabat'taki Türkmenistan Devlet Kültür Merkezi'nin Mukamlar Sarayı'nda yapılacak.

Bu etkinliğin açılış törenine İslam Kültür ve İlişkiler Teşkilatı Başkanı’nın da katılacağı belirtiliyor.

40 sanatçının bulunduğu bir kültür heyetinin İslam Kültür ve İlişkiler Teşkilatı tarafından Aşkabat’a gideceği ifade ediliyor.

Etkinlik kapsamında İran’ı temsil eden el sanatları, hat ve resim ustaları sanatlarını sergi alanında izleyicilere sunacak. Bunun yanı sıra İranlı ve Türkmen çocukları da ortak bir konser verecek.

3 günlük etkinlik çerçevesinde İran filmleri Aşkabat’ın farklı sinema salonlarında sanatseverle buluşacak.

Sözü geçen kültürel ve sanatsal etkinlik 9 Şubat Cuma günü Aşkabat'taki Ulusal Müzik-Drama Tiyatro Salonu’nda İranlı ve Türkmen müzik grubunun ortak performansıyla gerçekleştirilecek olan konserle sona eriyor.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.