Yaseminin Sancısı Filmine En İyi Film Ödülü

Yaseminin Sancısı Filmine En İyi Film Ödülü

  Haziran 19, 2019

  578 Okunma

Suriyeli yönetmen Alaa El Sahnavi’nin yönettiği "Yaseminin Sancısı" (Makhad el Yasemin) sinema filmi ikinci defa en iyi film ödülünü aldı.

Alaa El Sahnavi’nin yönettiği “Yaseminin Sancısı” (Makhad el Yasemin) sinema filmi Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen Uluslararası New York “Catskil” Festivalinde en iyi film ödülünü kazanarak ikinci altın ödülünü almış oldu.

Film ayrıca geçen ay sonunda Kanada’nın Toronto şehrinde düzenlenen  Uluslararası Toronto Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü’nü kazanmıştı.

Filmin senaristi ve yönetmeni Alaa el Sahnawi SANA’ya yaptığı açıklamada, filmin insani bir meseleyi yansıttığını, teröristlerin suçlarına ışık tuttuğunu, filmin konusunun gerçek olaylardan alındığını ve sinemaya uyarlandığını söyledi.

El Sahnavi ayrıca, çok uluslu terörün aralarında film oyuncularının da bulunduğu masum sivilleri hedef alan film mesajının seyirciyi hikayenin özünün içine koyarak yetiştirdiğini ifade etti.

El Sahnavi, filmin konusunun dünyada herhangi bir insana ilginç bir şekilde dokunduğunu, filmden gözden önce ruh ve akla hitap eden optik bir dil yaptığını öyleki, yaşamı, ölümü, doğumu, ablukayı, kaçışı, acıyı ve umudu yansıttığına dikkat çekti.

Film halihazırda İtalya’da, Uluslararası Roma Film Festvaline katılırken, Hindistan, Ukrayna, Bosna ve Fas’ta da uluslararası sinema film festivallerine de katılacak.

SANA

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.