7. İslami Film Pazarı, Gadir hareketinin devamıdır

7. İslami Film Pazarı, Gadir hareketinin devamıdır

  Haziran 19, 2019

  874 Okunma

İslam İnkılabı Rehberi’nin uluslararası işler danışmanı Ali Ekber Velayeti, 7. İslami Film Pazarının Gadir-i Hum risaleti tebliğini devam ettirdiğini söyledi.

Astan News’in bildirdiğine göre Ali Ekber Velayeti, 7. İslami Film Pazarının açılış merasiminde yaptığı konuşmada, “Şia’nın kökünün bir kaç yüzyıl önceye dayandığına inanan bazı yüzeysel düşünceli çevrelere rağmen, şunu söylemeliyim ki, İran’da Şia’nın kökü, tarih kadardır.” ifadesini kullandı.

İmam Rıza’nın İran’a düzenlediği seferinin bereketlerinden birinin Ehli Beyt’e gönül verenlerle ilgilenmek ve halkın Şiilikle alakası olmayan yollardan İsna Aşeri Şia çizgisine yönlendirilmesi olduğunu kaydeden Velayeti, “İmam Rıza’nın İran’a düzenlediği seferde 2 ila 3 bin alevinin İmam’ın beraberinde İran’a gelerek, 12 İmam’lı Şia’nın konumunu İran’da pekiştirdi.”dedi.

Velayeti açıklamasını şöyle sürdürdü: İslami medya kuruluşları, kendi masraflarını karşılamak için İsrail’den para alan Hollywood gibi Batılı medya kuruluşlarından daha üstün konumdadır, zira bizim muhabirler ve yönetmenler inançsal saiklerle çalışıyorlar.

İmam Ali’nin İslami tebliğin doğru  tecellisi olduğunu kaydeden İslam İnkılabı Rehberi’nin uluslararası işler danışmanı Velayeti, “Emri maruf ve neyhi anil münker, Allah yolunu tebliği etmenin tecellisidir ve ne mutlu ki medya imkanlarının ilerlemesiyle tebliğ işi kolaylık kazanmış bulunuyor”dedi.

İslam’ın başarı sırrının Şii – Sünni arasındaki birliktelik olduğunu da kaydeden Velayeti, “Şii ve Sünni, İslam'ı tebliğ etmekte birbiriyle işbirliği yapmalıdır ve bu meselenin faydası, Şii – Sünni arasındaki vahdettir. Tüm Müslümanların bu fırsattan bölgenin mevcut durumunun iyileşmesi bağlamında faydalanması gerekiyor. IŞİD’in kökü Irak’taki Baasçılardır ve onlar Baasçı Saddam Hüseyin’in düşürülmesinin intikamını almak istiyorlar.

Bugün Direniş yolunun Tahran’dan başlayarak Musul, Şam ve Beyrut’u kapsadığını kaydeden İslam İnkılabı Rehberi’nin uluslararası işler danışmanı Ali Ekber Velayeti, “Amerikalıların planları, bölgede hiçbir zaman sonuca varmamıştır ve bundan sonra da Allah’ın yardımıyla sonuca ulaşamayacaktır” diye kaydetti.

Trump’ın bölge halkının Amerika’nın zayıflatılmış yönetiminin sultası altına girmek istemediği gerçeğini bilmesi gerektiğini kaydeden Velayeti, “Amerikalı yetkililerin Amerika’nın ister Batılılar ve güvenlik konseyi üyeleri arasında ve ister Müslümanlar karşısında giderek inzivaya sürüklendiğini ve Müslümanların Trump’ın dayanaksız tehditlerinden korkmadığını anlamaları gerekiyor”dedi.

Velayeti konuşmasını şöyle sürdürdü: Amerikalılar Irak’ta kendilerini temsilen bir saltanat naibini işbaşına getirebileceklerini zannediyorlardı, ancak Irak halkı yoğun gayret ve yiğitlikle onları sınır dışı ettiler. Yemen ve Suriye’de de Amerika’lılar başaramayacaklardır ve birlik sayesinde ve tefrikadan kaçınmakla gelecek İslam dünyasına ait olacaktır. Müslümanlar önemli jeopolitik konum, yetenek ve imkanlara sahiptir, Direniş zinciri Tahran’dan başlayarak Deyrezzur, Rakka, Şam, Beyrut ve Akdenize ulaşmıştır. Direniş zinciri her geçen gün daha da güçlenmektedir ve tüm ülkeler Filistin’i desteklemektedirler.

Velayeti konuşmasının sonunda “Allah Teala’nın lutfü sayesinde Filistin’in kurtarılmasıyla birlikte Mescidi Aksa’da İslam İnkılabı Rehberi imametinde vahdet namazı kılmayı ümit ediyoruz” ifadesini kullandı.

IRIB

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.