7. Pers Film Festivali sona erdi

7. Pers Film Festivali sona erdi

  Haziran 19, 2019

  508 Okunma

Bu sene 7’ncisi Avustralya’da düzenlenen Persian Film Festivali’nin kapanış töreni Sidney kentinde gerçekleşti.

İranlı sinemacı Puya Badkube’nin yönetmenlik koltuğunda ilk kez yaptığı “Dresaj” adlı uzun metrajlı film festivalin “Altın Ceylan” ödülüne layık görülürken yönetmen Behmen ile Behram Erk’in birlikte yaptığı “Hayvan” isimli kısa film de ödül sahibi oldu.

2011 yılında kurulan festivalde İran yapımı filmler başta olmak üzere Tacikistan ve Afganistan sinemasından eserler gösteriliyor.

İran yapımı “Dresaj” filmi, günümüzdeki toplumda yeni kuşakların sorunlarını ele alarak yeni bir maceraya katılan birkaç gençin hayat hikayesini anlatıyor.

Geçtiğimiz sene “Hayvan” kısa filmi,18’incisi Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’nin uluslararası kurmaca dalında “Altın Kedi En İyi Film Ödülü”nü kazanmıştı.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.