Abbas Kiyarüstemi 76 yaşında hayata gözlerini yumdu

Abbas Kiyarüstemi 76 yaşında hayata gözlerini yumdu

  Haziran 19, 2019

  1.199 Okunma

Abbas Kiyarüstemi 76 yaşında hayata gözlerini yumdu.

İran’ın dünya çapında tanınmış yönetmen, fotoğrafçı, yapımcı, senaristi Abbas Kiyarostemi Paris’te 76 yaşında hayata gözlerini yumdu.

1970'ten bu yana sinema alanında faaliyetlerini sürdüren Kiyarostemi, kısa film ve belgeseller de dahil olmak üzere, 40'tan fazla filmin yapımını üstlendi.

Kiyarostemi'nin tanınmış eserlerinden, Arkadaşın evi nerede?, Yakın Plan, Zeytin Ağaçlarının Altında, Kirazın Tadı, Rüzgar Bizi Sürükleyecek filimleri sayılabilir.

Çoğunlukla senarist, kurgu sorumlusu, sanat yönetmeni ve yapımcı olarak tanınmakla birlikte, şair, fotoğrafçı, ressam, çizer ve grafik tasarımcı olarak da işler yaptı.

İran sinemasında 1960'ların sonlarında başlayan ve Füruğ Ferruhzad, Sohrab Şahit Sales, Behram Beyzayi ve Perviz Kimyavi gibi yönetmenlerin de dahil olduğu İran Yeni Dalgası akımı yönetmenlerindendir. Bu akım yönetmenlerinin belirgin ortak özelliklerinden bazıları, şiirsel diyaloglar ve politik ve felsefi konularla ilgili alegorik hikâye anlatma tarzıdır.

Çocuk kahramanlar kullanmak, belgesel tarzı hikâye anlatımı, kırsal bölgelerde geçen filmler, arabaların içinde geçen diyalogların yoğunluğu ve genelde sabit kamera kullanımı Kiyarüstemi'nin en belirgin özellikleridir.

IRNA

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.