Aşk Misafirleri dizisinin çekimleri devam ediyor

Aşk Misafirleri dizisinin çekimleri devam ediyor

  Şubat 19, 2021

  116 Okunma

Suriyeli yönetmen Fehd Meyri, Aşk Misafirleri dizisinin çekimlerine devam ediyor

Suriye Arap Cumhuriyeti Televizyon ve Radyo Genel Kurulu yapımı, Samer Muhammed İsmail’in senaryosunu yazdığı ve Fehd Meyri’nin yönettiği Aşk Misafirleri (ضيوف على الحب) dizisinin çekimlerine devam ediyor.

Yönetmen Meyri’nin Sana’ya yaptığı röportajda dizinin savaş sonrası dönemini, özellikle bu savaş dönemini yaşayan ve etkilenen gençlerin çağını ele alıyor. Farklı dramatik çizgilerle kendilerini ispatlamaya çalışan ve kendi alanlarını oluşturmaya çalışan bu gençleri farklı dönemlerden oyuncular canlandırmaktadır.

Bunun yanı sıra Meyri dizide, Suriye insanın yaşadığı zorluklarla rağmen geleceği belirsiz olmasıyla birlikte birçok aşk hikâyesi içerdiğini ifade etmektedir. Çalışmada her nesilden oyuncu bulunması, oyuncular arasında sağlam bir ilişki kurmaya götüren duygu yönetimden ve içlerinde bulunan saf hisleri harekete geçirmekten geçer.

Suriye dramasının çektiği zorluklara gelince Meyri bu çağın teknik açıdan en iyi drama çağı olduğuna dikkat çekiyor. Büyük çalışmaların yanısıra büyük imkânlar bulunduğunu söylerken bunun yerli dramda henüz bulunmadığını fakat imkânlar el verdiğince bunu dizisinde yansıtacağını belirtti.

Kamu sektörü dramanın yaslandığı dağ olarak gören Meyri özel sektörden farklı olarak işleyip televizyon kanalları ya da piyasanın isteklerine göre hareket etmediğini söylemektedir. Kamu sektörü savaştan sonra toplumu yeniden ihya etmek, insanın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmak gibi planı olduğuna işaret etmektedir.

Meyri’ye göre bugün drama, drama tarihimize yakışır çalışmalara ve insanımızın savaşın yaptığı şeylere rağmen yaşama gücünün gösteren çalışmalara ihtiyaç duyduğunu belirtmektedir.

Dizide Fayez Kazak, Zuhyer Ramazan, Cerces Cabara, Şukran Murtece , Fadi Subeyh, Vaddah Hallum, Cini Esper, Rana Karam, Kerem Eşşarni, Hallud İsa, Bilal Martini, Hiba Zahra, Rana Eladm gibi oyuncular yer almaktadır.

Yeni Kaynak

  Etiket:
Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.