Asrımızın Dili Sinemadır

Asrımızın Dili Sinemadır

  Ocak 11, 2024

  29 Okunma

Eğer birisi gerçekten Peygamberimizin (s.a.a) öyküsünün senaryosunu akilane ve alimane şekilde Havza’dan ve üniversiteden alır sonra film çekerlerse, bir milyar muhatabınız oluyor. En azından bir milyar.

Eğer birisi gerçekten Peygamberimizin (s.a.a) öyküsünün senaryosunu akilane ve alimane şekilde Havza’dan ve üniversiteden alır sonra film çekerlerse (1), bir milyar muhatabınız oluyor. En azından bir milyar. Tüm kitapların ulaşacağı menzilden daha fazla. Hazreti İsa’nın öyküsü (2) de böyle oldu.

…وَمَا أَرْسَلْنَا مِن رَّسُولٍ إِلَّا بِلِسَانِ قَوْمِهِ
Biz hiç bir elçiyi, kendi kavminin dilinden başkasıyla göndermedik…” (3)

Bugün halkların dili; film ve sinemadır. Bugün eğer birisi gençlerle ve genç nesille konuşmak istiyorsa film ve sinema yoluyla konuşmalıdır. (Yönetmenler) Akıllıca davranıp maksadı anlamalı, oyuncularla etkileşimini azaltıp (havza ve alimlerle daha çok görüşmeli). Sanatçılar da tevehhümden kurtulup mantık ve anlayışla, bu merkezlere danışıp onlardan bir şeyler öğrenmeli. Havza (4) ve Üniversite; Havza ve Sanat arasında işbirliği böyle olmalı. İşte o zaman öyle bir sohbet meclisi oluşturursunuz ki tek seferde bir milyar dinleyicisi olsun.

Biz hiç bir elçiyi, kendi kavminin dilinden başkasıyla göndermedik” (5) ayetinden kasıt budur. Birisinin yalnızca kitaplar aracılığıyla konuşması değildir. Şu an birisi kitaplar aracılığıyla konuşmak isterse; bunun menzili, nüfûzu ve etkisi çok az oluyor. Sohbet verme, kitap veya makale yazma da böyledir. Ama eğer kişi sanat aracılığıyla konuşursa görüyorsunuz ki bir milyar dinleyiciniz oluyor.

Ayetullah Abdullah Cevadi Amuli

1- İranlı yönetmen Mecid Mecidi, bu sohbetin ardından üç filmlik Hazreti Muhammed: Allah’ın Elçisi (2015) filminin senaryosu ve çekimlerine başlamıştır.
2- Nadir Talibzade yönetmenliğindeki İsa Mesih dizisi kasdediliyor
3- İbrahim Suresi, 4. ayet
4- İran İslam Cumhuriyetindeki Kum şehri medrese sistemi
5- İbrahim Suresi, 4. ayet

Kaynak: www.mukarrebin.com

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.