Avustralya’da 7. Farsça Film Festivali başlayacak

Avustralya’da 7. Farsça Film Festivali başlayacak

  Haziran 19, 2019

  553 Okunma

Bu sene 7’ncisi Avustralya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan Pers Film Festivali 30 Ağustos’ta başlıyor

Bu yıl Avustralya’da 7. kez düzenlenecek olan Pers/Farsça Film Festivali, 30 Ağustos-9 Eylül tarihlerinde seyircilerini bekliyor.

İranlı sinemacı Emin Palangi’nin genel sekreterliğinde başlayacak festival, bir İran filminin açılışıyla sinemaseverlerle buluşacak.

Avustralya’nın Sidney ve Melbourne kentlerindeki sinema palasta yapılacak festivalde dünya çapında Fars dilinde yapılan filmler seyirciye sunuluyor.

Kısa film, belgesel ve uzun metrajlı filmler bölümünden oluşan festivalin kapanış töreninde seçilen eserlere “Altın Ceylan” adlı ödül dağıtılıyor.

2011 yılında kurulan festivalde İran yapımı filmler başta olmak üzere Tacikistan ve Afganistan sinemasından eserler de gösteriliyor.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.