Bilal-i Habeşi olarak tanıdığımız Libyalı oyuncu hayatını kaybetti

Bilal-i Habeşi olarak tanıdığımız Libyalı oyuncu hayatını kaybetti

  Eylül 21, 2019

  286 Okunma

Mustafa Akkad'ın yönettiği 1977 yapımı "Çağrı" filminde Kabe'de ilk ezanı okuyan Hazreti Bilâl-i Habeşî'yi canlandıran Libyalı oyuncu Ali Ahmed Salim hayatını kaybetti.

1977 yapımı Çağrı (The Message) filminde İslam tarihinin en önemli isimlerinden biri Bilâl-i Habeşî’yi canlandıran Libyalı oyuncu Ali Ahmet Salim önceki gün hayatını kaybetti.

ÇÖL ASLANI FİLMİNDE YÖNETMEN YARDIMCISIYDI

1945 yılında Bingazi’de doğan Salim, kariyerine radyoda yayıncı olarak başladı. Daha sonra Libya televizyonunda haber spikerliği yaptı. “Dilimiz ve Edebiyatımız” adlı bir program ile bir gezi belgeseli hazırlayıp sundu. Oyuncu olarak ise “Şairler Mahkemesi” adlı bir komedi dizisinde yer aldı.

Ancak ona şöhreti, Çağrı filminde canlandırdığı Bilâl-i Habeşî rolü getirdi. Filmdeki rolünün ardından yönetmen Mustafa Akkad ile bağları kopmadı. Çöl Aslanı filminde Akkad’ın yönetmen yardımcısı oldu. Bundan sonra ise oyunculuğa devam etmedi. Salim Çağrı filminin son sahnesine atıfta bulunarak, “Mekke’nin fethinden bu yana hala işsizim” şeklinde açıklama yapmıştı. 2017 yılında Kahire’deki Arap Bilği Bakanları Konseyi tarafından Arap dünyasının etkili 48 ismi arasında gösterilmiş ve ödül almıştı.

Tarihe geçen 81 yaşındaki oyuncu uzun yıllardır hastalıkla mücadele ediyordu.

Malatya Objektif

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.