Bişkek’te İran Filmleri Haftası Düzenlenecek

Bişkek’te İran Filmleri Haftası Düzenlenecek

  Haziran 19, 2019

  983 Okunma

Kırgızistan Haber Ajansı KABAR'ın verdiği habere göre başkent Bişkek'te İran sineması haftası programı yapılacak

İran İslam Cumhuriyeti Bişkek Büyükelçiliği Kültür Müşaviri Ali Hakimpur’un GBNews’e aktarmış olduğu habere göre, Bişkek, 7-9 Şubat 2018'de İran İslam Devrim’inin 40. yıldönümü vesilesiyle İran sineması haftasına ev sahipliği yapacak. Kırgız seyircilerin dikkatine “Hayalin Şirin Tadı“, “Mezar-ı Şerif”, “Bodyguard“, “Benim Ayakkabılarım Nerede?”, “Deli Tekne” tam metrajlı filmler sunulacaktır. Filimlerin gösterimi, Alıkul Osmonov adına Kırgızistan Milli Kütüphanesi sinema salonunda gerçekleştirilecek.

İran sineması İran sanatlarının birleşimidir. Dünya sinemasına unutulmaz filmler armağan eden İran sinemasının tarihi 100 yıl öncesine dayanıyor. İslam Devrimi, İran sineması için yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Devrimden sonraki yıllarda İran sineması çok büyük başarılar kazanmıştır.

“İran” notu bulunan herhangi bir film, dünya kamuoyu tarafından büyük bir ilgi ile karşılanmaktadır. Bişkek'te düzenlenecek İran sineması haftasında, uluslararası ve İran film festivalleri ödüllerini alan drama filmleri gösterilecek.

İran sineması haftası B. Basenilyeva Kırgızistan Devlet Kültür ve Sanat Üniversitesi, Alıkul Osmonov adına Kırgızistan Milli Kütüphanesi ve İran İslam Cumhuriyeti Bişkek Büyükelçiliği Kültür Müşavirliği işbirliğiyle düzenlenmekte.

Kabar.kg

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.