Bu hikâyelere alışmayalım!

Bu hikâyelere alışmayalım!

  Haziran 19, 2019

  1.123 Okunma

İranlı yönetmen Behnam Behzadi: Bu hikâyelere alışmayalım!

36. İstanbul Film Festivali'nin “Dünya Festivallerinden” bölümünde yer alan Nilüfer'in Kararı (Varoonegi) filminin gösterimi yönetmen Behnam Behzadi'nin katılımıyla gerçekleşti.

Tahran'da yaşayan ve başarılı bir işkadını olan Nilüfer'in aldığı bir kararla altüst olan yaşamını takip eden filmin senaryosuyla ilgili yönetmen, “Ortadoğu'da yaşayan biri olarak araştırma yapmak zorunda kalmadım. Bu hikâye çokça karşıma çıkan olaylardan sadece biri aslında” diye konuştu.

BU FİLMİ İZLERKEN DIŞARIDAN KENDİMİZE BAKIYORUZ

Behnam Behzadi böyle alışılmış bir hikâyeyi filmleştirmesinin nedenini ise  şöyle açıkladı: “Bu tarz olaylarla çok sık karşılaşıyor olabiliriz ama şöyle bir tehlike var: Bunlara alışabiliriz! Bu filmi izlerken aslında dışarıdan kendimizi görüyoruz. Film İran'da gösterildi ve bir sanat filmi için çok fazla izleyici topladı. Hakkında birçok eleştiri yazıldı ama kimse içeriğine karşı çıkmadı.”

NİLÜFER'İN KARARI (2016) FİLMİNİN KONUSU

Cannes Film Festivali'nin Belirli Bir Bakış Bölümü'nde gösterilen Nilüfer'in Kararı, kendi kararlarını verince Tahran'da yaşayan bekâr ve başarılı işkadını Nilüfer'in hayatının nasıl altüst olduğunu anlatıyor. Nilüfer'in annesi, hava kirliliğinden rahatsızlanınca doktoru başka bir yere taşınmasını tavsiye eder. Ailesi, annesine onun eşlik etmesinde ısrar eder, ancak Nilüfer yıllar boyu kabullendiği aile baskısına bu kez boyun eğmeyecektir. 

Seher Devletşahi'nin Nilüfer rolündeki etkileyici performansının da katkılarıyla Nilüfer'in Kararı (2016), günümüz İran toplumuna güçlü, dinamik ve keskin bir bakış atıyor.

Film Hakkında Teknik Bilgiler:
Yönetmen: Behnam Behzadi
Senarist: Behnam Behzadi
Görüntü Yönetmeni: Behram Bedehşani
Kurgucu: Meysem Molai
Özgün Müzik: Seher Sehai
Oyuncular: Seher Devlet-şahi, Ali Musaffa, Ali Rıza Ağahani, Sitare Pisyani, Rüya Cavidniya, Şirin Yezdanbahş
Yapımcılar: Behnam Behzadi
Yapım Şirketi: Noori Pictures 
Dünya Hakları: Noori Pictures 
Türkiye Hakları: Filmartı
Ülkeler: İran İslam Cumhuriyeti
Yapım Yılı :2016
Teknik Özellikler : DCP / Renkli / 84´ Dk 
Diller: Farsça; Türkçe ve İngilizce altyazılı
ÖDÜLLER: 2016 MEDFILM (ROMA) En İyi Film

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.