Çaldıran Savaşı Filmi Geliyor

Çaldıran Savaşı Filmi Geliyor

  Haziran 19, 2019

  1.880 Okunma

İranlı ünlü yönetmen Muharrem Zeynalzade, "Çaldıran Savaşı" filminin beyaz perdeye uyarlanması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Mehr Haber Ajansının aktardığına göre; İranlı yönetmen Muharrem Zeynalzade yaptığı son filmi “Çaldıran Savaşı”yla ilgili açıklamalarda bulunarak, “Bu yeni projenin senaryosu 90 dakikalık bir film ve 13 bölümden oluşan bir dizi için hazırlanmıştı” dedi.

Bu bağlamda Zeynalzade, film kadrosuna 35 ünlü İranlı oyuncu ile 15 Türk sanatçının katılacağını duyurdu.

Film çekim işlemlerinin 4 ay sonra Türkiye’nin Çaldıran bölgesinde başlayacağını bildiren yönetmen Zeynalzade, bu projenin en az 1 ila 5 yıla kadar sürebileceğini açıkladı.

Çaldıran Savaşı, 23 Ağustos 1514’de Çaldıran Ovasında, Safevi Devleti ile Osmanlı İmparatorluğu arasında meydana gelmiştir.

İranlı yönetmen daha önce de Türk yönetmen ve oyuncularla birlikte ortak sinema filmi çekmişti. Yarının Adı Başka (2017) adlı bu film bir çobanın aşkını konu alıyor.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.