Cennetten Kurtuluş (2017) Bir Büyük Ödül Daha Aldı

Cennetten Kurtuluş (2017) Bir Büyük Ödül Daha Aldı

  Haziran 19, 2019

  1.038 Okunma

İran yapımı "Cennetten Kurtuluş" adlı animasyon, Seul Uluslararası Çizgi Film ve Animasyon Festivali'nin En İyi Animasyon Ödülüne layık görüldü.

Yönetmenliğini Ali Nuri Uskui ve senaryosunu ise Mecit Asudegan’ın kaleme aldığı “Cennetten Kurtuluş” adlı 76 dakikalık animasyon filmi, Güney Kore’nin başkentinde düzenlenen Seul Uluslararası Çizgi Film ve Animasyon Festivali'nde (SICAF) En İyi Animayon Ödülünü kazandı.

Önde gelen Güney Koreli yönetmen Park Jun Shin’nin bu festivalin kapanış töreninde “SICAF” ödülünü Ali Nuri Oskui’nin adına teslim aldığı öğrenildi.

“Cennetten Kurtuluş”un özeti şöyle: Savaş içinde olan belirsiz bir ülkede yazarlığın yanında öğretmenlik de yapan bir kadın, hayatlarını değiştirecek bir seyahatte iki öğrencisine eşlik etmek zorunda kalır.

Güney Kore'nin başkenti Seul’de 26 Temmuz’da başlayan animasyon festivali, 30 Temmuz tarihinde sona erdi.

Berlin, Hong Kong ve Golden Bridge animasyon festivallerinde de rekabete giren bu animasyon, geçenlerde Cannes Film Festivali’nin “Cannes Animasyon Günü” kategorisinde En İyi Animasyon Ödülüne aday olarak seçilmişti.

Mehr

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.