En çok adaylık, Sıcak Yaz (2016) filminden

En çok adaylık, Sıcak Yaz (2016) filminden

  Haziran 19, 2019

  1.236 Okunma

35. Uluslararası Fecr Film Festivalinde (FFF) en çok adaylık, Sıcak Yaz (2016) filminden.

29 Ocak – 9 Şubat 2017 tarihleri arasında düzenlenen 35. Uluslararası Fecr Film Festivalinde en çok adaylık, Sıcak Yaz (2016) filminden oldu.

İbrahim İraczad'ın تابستان داغ (Hot Summer – Sıcak Yaz) (2016) filmi 35. Uluslararası Fecr Film Festivalinde farklı kategorilerde 13 dalda aday gösterildi.

Festival organizatörleri Salı günü yaptıkları açıklamada, yönetmenin ilk filmi, Sıcak Yaz (2016)'ın en iyi film ve en iyi yönetmen dallarında aday gösterildiğini belirttiler.

Sıcak Yaz (2016) filmi, ev hayatında sorunlar yaşayan Nesrin (Perinaz İzedyar) adlı bir kadını konu alıyor. Boşanma durumunda kız çocuğunun velayetini alamayacağını bilen Nesrin, birlikte yaşamak istediği kızını gizlice alıp Tahran'da bilinmeyen bir yere götürür.

Filmin senaryosunu yazan Peyam Kerimi de En İyi Senaryo dalında Kristal Simurg ödülüne aday gösterildi.

Sabir Aber ve Ali Musaffa gibi ünlü aktörlerin rol aldığı film Ali Musaffa'ya En İyi Aktör adaylığını getirdi.

Sıcak Yaz (2016) filmindeki kadın oyuncu, Perinaz İzedyar da Fecr Film Festivalinde En İyi Aktris dalında Kristal Simurg ödülüne aday gösterildi.

1982 yılında kurulan Fecr Film Festivali kültürel etkileşimi destekliyor ve başarılı sinemacıların yaratıcı eserlerini sergiliyor, ayrıca yerli ve uluslararası filmler ödüllendiriliyor.

Kuruluşundan bu yana, Uluslararası Fecr Film Festivali, İran sinemasının gelişimine hayati katkılarda bulundu.

Festivalin kazananları 9 Şubat 2017 tarihinde Tahran'ın Milad Kulesindeki kapanış töreninde açıklanıp ödüllendirilecek.

iFilmTV

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.