En İyi İran Filmleri, Busan Film Festivalinde Yarışacak

En İyi İran Filmleri, Busan Film Festivalinde Yarışacak

  Haziran 19, 2019

  1.563 Okunma

Son yılın en iyi İran filmleri, Busan Film Festivalinde gösterilecek

Son yılın en iyi İran filmleri, Güney Kore'deki Uluslararası Busan Film Festivalinde gösterilecek.

Muhammed Resulullah (s.a.a), Satıcı.. ve diğer meşhur İran Filmleri; Güney Kore'de düzenlenen Busan Uluslararası Film Festivali'nde (BIFF) yarışacak.

Mecid Mecidi'nin muhteşem filmi, 'Muhammed Resulullah (s.a.a)', Asğar Ferhadi'nin filmi 'Satıcı' ve daha birçok İran filmi, 6-15 Ekim tarihleri arasında Güney Kore'de düzenlecek olan film festivalinde yarışacak. İki film dışındaki diğer meşhur İran filmleri, festivalin “Asya Sinemasına Bir Pencere” bölümünde gösterilecek.

Gösterilecek İran filmleri arasında şunlar var: Kaşeng ve Fereng (Vahid Musaiyan); Sıtma (Perviz Şahbazi), Ödül (Kemal Tebrizi), Su Hayali (Ferhat Mihranfer), Kemanist (Muhammet Ali Talibi)..

Bunlara ek olarak Nevid Mahmudi'nin yönettiği İran-Afganistan ortak yapımı film “Ayrılık” (2016), diğer 10 filmle beraber Yeni Dalga kategorisinde yarışacak.

Film Festivali ayrıca 4 Temmuz'da vefat eden İranlı merhum film yapımcısı Abbas Kiyarüstemi'yi filmlerini göstererek yâd edecek.

Busan Film Festivali, Asya'nın en prestijli film festivallerinden birisidir.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.