En İyi Kısa Film Adayları Belli Oldu

En İyi Kısa Film Adayları Belli Oldu

  Haziran 19, 2019

  931 Okunma

35. Uluslararası Fecr Film Festivali'nde en iyi kısa film dalında Simurg ödülüne aday olarak 6 eser belirlendi.

İran'ın düzenlediği Fecr Film Festivalinin Kısa Filmler bölümünde, Simurg ödülü adayları açıklandı.

Aday eserler listesi, Kiyumers Pur-Ahmet, Ali Musaffa, Muhammed Şirvani ve Ayda Penahande gibi daha birçok tanınmış İranlı yönetmen ve oyuncuların oluşturduğu İran Kısa Film Derneği tarafından açıklandı.

Jüri üyeleri 23 kısa filmi değerlendirip, 35. Uluslararası Fecr Film Festivalinde en iyi kısa film dalında Kristal Simurg ödülüne aday olarak bunlardan 6 tanesini gösterdi.

Bu 23 kısa film ise geçtiğimiz sene düzenlenen Tahran Uluslararası Kısa Film Festivali ve İran Bağımsız Kısa Filmler Kutlaması'nda en iyi ödüllerini kazanan filmlerden oluşuyor.

Seçilen 6 kısa film şunlar: Armen Hansariyan'ın yönettiği Koyu Yeşil, Pedram Pur Emiri ve Hüseyin Emiri Dumari'nin yönettiği Kan Bağı, Kave Mezahiri'nin Rötüş, Behnam Abidi'nin Balinalar, Ali Merdumi'nin Mezarlık Adamları ve Hamit Nicabat'ın Kayıp Eşya Bürosu.

Bu yıl otuz beşincisi düzenlenen Fecr Film Festivali, 9 Şubat 2017'de kapanış töreni ile sona erecek.

Fecr Film Festivalleri, İslam Cumhuriyeti'nin kurucusu merhum İmam Humeyni'nin (r.a) İran'a dönüşü ile 1979 İran İslam Devriminin zafere ulaştığı güne kadar olan süre (1-11 Şubat) arasında, yani, Şafakta On Gün Merasimleri esnasında düzenleniyor.

Kuruluşundan itibaren Uluslararası Fecr Film Festivali, İran Sinemasının gelişiminde hayati bir rol oynadı.

iFilmTV

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.