Endülüs’ün Fethi dizisi geliyor

Endülüs’ün Fethi dizisi geliyor

  Haziran 20, 2021

  201 Okunma

Hasan ve Hüseyin dizisinin Kuveytli yapımcısı Muhammed Sami al Anzi, Tarık bin Ziyad dizisini çekiyor

Kuveytli yönetmen Muhammed Sami el Anzi, فتح الأندلس Endülüs Fethi (Tarık bin Ziyad) adlı Suriye dizisinin çekimlerine Lübnan’da başladı.

Daha önce İmam Hasan ve İmam Hüseyin, Ahmed bin Hanbel vb. İslam tarihi konulu dizilerin yapımcılığını üstlenmiş olan Muhammed Sami el Anzi, bu defa yönetmen koltuğuna oturuyor.

Suriye başta olmak üzere, Lübnan, Kuveyt, Ürdün vb. Arap ülkelerinden büyük bir oyuncu kadrosunu bünyesinde barındıran, Suriye yapımı Endülüs’ün Fethi dizisinin çekimlerine Beyrut’ta başlandı. Dizinin bazı sahneleri de Türkiye’de çekilecek.

Tarık bin Ziyad rolünü Suriyeli meşhur oyuncu Süheyl Cebai oynuyor. Dizideki diğer başlıca rolleri oynayan kadro şöyle; Teysir İdris (Filistin), Akif Necm (Ürdün), Refik Ali Ahmed (Lübnan), Robin İsa (Suriye), Pierre Dağer (Lübnan), Muna Şaddad (Kuveyt), Hişam Behlül (Fas), Mahmut Halili (Suriye), Jenny Asper (Suriye), Faik Arksusi (Suriye), Malik Muhammed (Suriye), Yusuf el-Mukbel (Suriye), Muhammed el-Acemi (Kuveyt), Tamir el-Arbid (Suriye), Miriana Maluli (Suriye), Moniana Makhur (Lübnan) ve Hamad Necm (Ürdün) vb.

Tarık bin Ziyad 711 yılında 7000 kişilik ordusu ile Cebelitarık Boğazını geçmiş ve geri dönme düşüncesinin olmadığını belirterek gemileri yakmış ve “Ya Zafer Ya Şehadet” sloganı ile hareket etmiş ve Endülüs’ü fethetmişti.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
  1. avatar
      admin Haziran 20, 2021 20:35:44

    Arapça bilen kardeşlerin daha geniş kapsamlı araştırmaları için kaynak bırakalım:

    https://elcinema.com/work/2065879

Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.