Filistin konulu eşsiz İran filmleri

Filistin konulu eşsiz İran filmleri

  Haziran 19, 2019

  2.407 Okunma

Filistin hakkındaki İran filmlerinden bazıları.

Gasıp İsrail rejiminin Filistin'i işgali konusu İranlı film yapımcılarının da dikkatini çekmiştir daima.

İranlı yönetmen Mesut Kimyai'nin سرب (Kurşun) (1988) filmi konu hakkındaki ilk filmlerden birisidir. Ardından Habibullah Kavuş'un اتش پنهان Atesh e Penhan (Gizli Alev) (1990) filmi çekildi Filistin hakkında.

İranlı yönetmen Seyfullah Dad'ın eseri olan İran-Suriye ortak yapımı المتبقي (Kurtulan) (1995) Filistin hakkındaki en etkili filmdir. Film Suriyeli oyuncular tarafından Arapça dilinde çekilmiştir ve Farsça'ya بازمانده  Türkçe'ye ise (Filistin'e Veda) ismi ile düblaj edilmiştir.

Daha sonra İran ve Lübnanlı film yapımcıları Filistin konusunda; “Oyunun Kuralı”, “İntifada: Yedi Taş“, “Vatan ve Aşk“, “Hiyam”, “Kanarya“, “Yeniden Doğuş”, “Cumartesi Avcısı” ve “33 Gün” gibi birçok film ve dizi yaptılar. Ancak bunların en önemlisi İranlı yönetmen Ali Drahşi'nin “Filistinli Zehra'nın Gözleri” adlı dizi filmi oldu.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.