Fransa’dan İran yapımı filme iki ödül

Fransa’dan İran yapımı filme iki ödül

  Haziran 19, 2019

  1.052 Okunma

İran yapımı “Deniz Kızı” filmi, Fransa’da düzenlenen Cannes Akdeniz Film Festivali’nde ödüle layık görüldü.

Yönetmenliğini Emir Mesud Ağababaiyan’ın ve yapımcılığını ise Muhammed Rıza Arap’ın üstlendiği “Deniz Kızı” adlı film, Fransa’da düzenlenen Cannes Akdeniz Film Festivali’nde “En İyi Film Ödülü” ile “En İyi Özgün Senaryo Ödülü”nü kazandı.

İran’ın güneyinde bulunan Fars Körfezi’ndeki çevre sorunları ele alan ve 8 yıllık Kutsal Savunma döneminde burada şehit düşen İran Deniz Kuvvetleri dalğıçlarının anısına yapılan “Deniz Kızı” 2016'da Hindistan’ın ev sahipliğinde yapılan Uluslararası Kolkata Film Festivali’nde de ödüle uzanmıştı.

Sözü geçen filmin başrollerinde Emir Akai, Pantea Behram, Şahruh Furutaniyan, Sirus Haveri-Necad ve Asğar Himmet yer alıyor.

Bu sene ikincisi 25 Kasım tarihinde Fransa’nın ev sahipliğinde başlayan Cannes Akdeniz Film Festivali yarın 29 Kasım’da sona eriyor.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.