Fransız rejimi, İranlı yönetmene vize vermedi

Fransız rejimi, İranlı yönetmene vize vermedi

  Haziran 19, 2019

  462 Okunma

İranlı yönetmen Ali Rıza Mutemedi’nin “Rıza” adlı uzun metraj filmi, Fransa’da düzenlenecek Uluslararası Belfort Film Festivali’nde gösteriliyor.

Mehr Haber Ajansının bildirdiğine göre, yönetmenliğini Ali Rıza Mutemedi’nin üstlendiği “Rıza” adlı film, Fransa’da düzenlenecek olan Uluslararası Belfort Film Festivali’nde gösterilecek.

Eşinden ayrıldıktan sonra hayata tutunmaya çalışan Rıza, tüm olup bitenleri unutmak istiyor, fakat bir taraftan gönülden sevdiği kadınla yola devam edemeyen bir erkeği gözler önüne seren Rıza, öte yandan da sevdasından vazgeçemiyor.

Yönetmenler Belfort Festival'de film gösterimlerinin ardından izleyicisi ile söyleşi yapabilecek, fakat İranlı yönetmene Fransız rejimi tarafından vize verilmediği için bu programa katılamayacak.

Önümüzdeki 17-25 Kasım tarihleri arasında yapılacak Belfort Festivali yönetmenlerin ilk, ikinci ve üçüncü filmlerine odaklanarak, sinema dünyasına yeni yetenekler kazandırmaya çalışıyor.

“Rıza” filmi Hanoi, Mumbai ve Sao Paulo film festivallerine de katılmıştı.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.