Furuğ Ferruhzad’ın hayatını anlatan filmin çekimleri Tebriz’de başlıyor

Furuğ Ferruhzad’ın hayatını anlatan filmin çekimleri Tebriz’de başlıyor

  Haziran 15, 2020

  287 Okunma

İran edebiyatının en büyük kadın şairlerinden Furuğ Ferruhzad'ın hayatını anlatan filmin çekimleri Tebriz'de başlıyor.

İran edebiyatının en büyük kadın şairlerinden Furuğ Ferruhzad hakkında biyografi filminin çekimleri Tebriz’de başlıyor.

İranlı sinemacı Cihnagir Kevseri’nin yöneteceği filmin senaryosu kendisi ile Naime İslami’ye ait. Yönetmen Kevseri filmin isminin “Mavi Damarlar” olduğunu açıkladı.

Furuğ Ferruhzad (1934-1967). XX. yüzyıl İran şiirinin en önemli temsilcilerinden biri. 1934 yılında Tahran’da doğdu. Sinema ve tiyatro alanında oyuncu ve yönetmen olarak çalıştı. 1962 yılında yaptığı ‘Bir Ateş’ adlı belgesel filmi İtalya’da ‘Belgesel Filmler Festivali’inde birincilik ödülü aldı.

1963 yılında yaptığı ‘Kara Ev’ filmi, ‘Ober Havzen Film Festivali’nde en iyi film ödülü aldı.

‘Duvar, Esir ve İsyan’ adlı kitaplarının haricinde Nima’nın etkisinde kaldığı ‘Yeniden Doğuş’ adlı eseri, onun en büyük eseri olarak edebiyat tarihine geçti. 33 yaşında 1967 yılında bir trafik kazasında yaşamını yitirdi.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.