Gazali Sinema İlçesi Başkanı: Merkezimizde Film Çekiniz!

Gazali Sinema İlçesi Başkanı: Merkezimizde Film Çekiniz!

  Haziran 19, 2019

  1.203 Okunma

Birçok İran dizisinin çekildiği Gazali Sinema İlçesi kaymakamı, İranlı yönetmenleri tekrar sitelerinde film çekmeye davet etti.

Pazartesi günü yaptığı basın açıklamasında, Gazali Sinema İlçesi Başkanı Feyzabadi, sinema ilçesinin tüm İranlı film yapımcılarına ait olduğunu ve ilçede İmam Muhammed Bakır (r.a) hakkında bir sinema filminin çekileceğini söyledi.

Gazali sinema sitesinde daha önce; Hazreti Meryem (2000) ve İmam Ali (1998) gibi dini ve tarihi konulu birçok İran dizisi çekilmişti.

Kaymakam açıklamasında sitenin görünüşünde kapsamlı bir değişiklik için çalıştığını ve dini-kültürel piyeslerin canlandırılacağı siteyi bir turizm şehri haline getireceğini ekledi.

İran İslam Cumhuriyeti Radyo ve Televizyon Kurumu (IRIB)'na bağlı olan ve 10 hektarlık alana sahip site 1971 yılında kuruldu ve kısmen eski Tahran'ı andırıyor.

Sitede bulunan yapıların dış dekorasyonu, tarihi orjinal yapıları andırıyor. Site üç bölümden oluşuyor: Lalezâr Bulvarı, Belediye ve Eski Tophane (yeni İmam Humeyni r.a) Meydanı.

Site her gün yerli ve uluslararası turistlerin ziyaretine açıktır.

iFilmTV

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.