Güney Kore’den İran-Afganistan yapımı filme ödül

Güney Kore’den İran-Afganistan yapımı filme ödül

  Haziran 19, 2019

  569 Okunma

Yönetmen Cemşid Mahmudi'nin yaptığı Azim'in Annesi Rona (2018) adlı film Güney Kore’de düzenlenen 23. Uluslararası Busan Film Festivali’nde ödüle layık görüldü.

Bu yıl 23’üncüsü Güney Korede düzenlenen Uluslararası Busan Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu.

Geçen yıl hayatını kaybeden festivalin kurucularından biri olan Kim Ji-seok Ödülü, İran’ı temsil eden Cemşid Mahmudi’nin “Azim’in annesi Rona” adlı eseri ile Çinli yönetmen Zhang Wei’nin “Kaburga” adlı filme verildi.

Bu festival 4-13 Ekim 2018 tarihleri arasında Busan kentinde yapıldı.

İran'a mülteci olarak gelen bir Afgan ailenin dramını anlatan “Azim’in annesi Rona” filminin yakın gelecekte İran'daki sinema salonlarında vizyona girmesi bekleniyor.

Başarılı sinemacı Cemşid Mahmudi’nin “Küçük Bir Aşk Hikayesi” eseri daha önce katıldığı aynı festivalde ödüle layık görülmüştü.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.