Halepçe Belgeseli, Zemnako (2016) gösterimde

Halepçe Belgeseli, Zemnako (2016) gösterimde

  Haziran 19, 2019

  1.199 Okunma

Halepçe katliamı belgeseli, Zemnako (2016) gösterime girdi.

Mehdi Kurbanpur'un yönettiği belgesel film زمناکو (Zemnako) (2016) gösterime girdi.

Zalim Saddam'ın kimyasal silahlarla Halepçe'ye saldırışı ve bölge halkını katliamının yıldönümü olan 16 Mart arifesinde, Halepçe valisinin davetiyle Zemnako (2016) belgesel filmi Irak'ta gösterime girdi. Zemnako belgesel filmi, belgeselin yönetmeni Mehdi Kurbanpur ve yapımcısı Muhammed Şkibanya'nın katılımlarıyla 15-17 Mart tarihleri arasında, Halepçe, Erbil ve Süleymaniye'de gösterildi.

Zemnako (2016) belgeseli, Halepçe'nin kimyasal bombardumana tutulduğu 16 Mart 1988 tarihinde doğan bir çocuğun hikayesini konu alıyor. Çocuk annesinden ayrılıp sonraki 20 yılı İran'da geçiriyor. Zemnako (2016), İslami İran'da birçok film festivalinde başarı elde etti.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.