Hayır! Taraneh Alidoosti hapse atılmadı!

Hayır! Taraneh Alidoosti hapse atılmadı!

  Haziran 25, 2020

  442 Okunma

O çok özgür ülkelerin(?) özgür basınları(?) Taraneh Alidoosti için 5 ay hapis cezası verildi diye uydursalar da bu doğru değildir.

Büyük Şeytan Amerika’nın BBC Persia kanalının İranlı ünlü oyuncu Taraneh Alidoosti hakkında 5 ay hapis verildiğine dair başlığı Amerikan çarpılmışı sözde Türk medyasında da yankı buldu.

Ancak olayın aslı şudur; Terane Alidosti, maalesef sosyal medyada başörtüsü gibi İslami emirleri eleştirmiştir, İslami yönetim karşıtı propaganda yapmıştır. Bununla beraber adliyeye çağrılmış ve hakkında 5 ay hapis cezası istenmiştir. Ancak verilen bu hüküm askıya alınmış, iki yıl içerisinde tekrarlanmaması halinde iptal edileceği bildirilmiştir.

Özetle; Hayır! Henüz hapse atılmadı. İki yıl içerisinde tekrarlamazsa da atılmayacak. İkinci bir şans verilmiş kendisine. Ne güzel!

Allah’ın hükümlerinin çiğnenip çiğnetildiği, kulların ilahlığa soyunup kanun koyduğu dinsiz rejimlerin o çok özgür(?) sistemlerinde anayasayı, cumhurbaşkanlarını, siyasileri, vb. kodamanları eleştirenlere acaba ikinci bir şans veriliyor mu? Yoksa direk evden alınıp götürülüyor mu sorgulayanlar? Hapis veya akıl hastanesine tıkılmıyor mular? Hapis yatarken duruşmaya çıkmıyorlar mı? Yani önce hapis sonra duruşma olmuyor mu?… da.. Bu sütten çıkmış “ak” kaşıklar; Allah’ın kanunu olan başörtüsü hükmünü icra eden İran İslam Hükümetini eleştiren birisine verilen ikinci şansı zulüm olarak görüyorlar?

Umarız Taraneh Alidoosti bacımız ikinci şansını iyi değerlendirir. Ki zaten ülke dışında imkanı varken bile başörtüsünden vazgeçmediğini gördük. Türkiye’ye geldiğinde de pavyonları değil Camileri gezmiş, hicaplı güzel fotoğraflar çekinmişti.

Ancak olur da tıpkı Gülşifte Ferahani’nin yaptığı gibi ülkesinden kaçar, Amerika’ya sığınır, dergilere anadan doğma üryan pozlar verirse o zaman gözümüzden de düşecektir.

Allah doğru yoldan ayırmasın.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.