Hazreti Selman-ı Farisi uzun soluklu bir dizi olacak

Hazreti Selman-ı Farisi uzun soluklu bir dizi olacak

  Mart 9, 2023

  92 Okunma

İslam Cumhuriyeti'nin çekimine devam ettiği Hz Selmanı Farisi dizisi 60 bölümlük bir seri olacak.

Mehr Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre İran İslam İnkılabının çekimine başladığı, Peygamber sahabesi ‘Hazreti Selman-ı Farisi’nin 60 bölümlük bir dizi olması planlanıyor.

İranlı sinemacı Davut Mirbakıri’nin yönettiği “Selman-ı Farisi” dizisinin çekimleri İran’ın Kiş adasına başlamıştı. Şimdi ise Ermenistan’da devam ediyor.

Davud Mirbakıri’nin yazıp yönettiği, yapımcılığını Hüseyin Tahiri’nin üstlendiği “Selman-ı Farisi” dizisinin Bizans sezonunun son bölümleri Ermenistan’daki tarihi mekânlarda çekiliyor.

60 bölümden oluşan tarihi dizi, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (s.a.a) ünlü sahabelerinden ve Hz. İmam Ali’nin (a.s) yakın yarenlerinden olan İran asıllı Selman-ı Farisi’nin hikayesini anlatıyor.

Yönetmen ve senarist Davud Mirbakıri daha önce Kurtlar (1986-1987), Rana (1988-1990), İmam Ali (a.s) (1991-1996), Kayıp Masumiyet (2002) ve Muhtarname (2004-2009) gibi birçok diziye imza atmıştır.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.