Hazreti Yusuf (a.s) filminin yönetmeni yâd edilecek

Hazreti Yusuf (a.s) filminin yönetmeni yâd edilecek

  Haziran 19, 2019

  1.310 Okunma

İslam Cumhuriyeti, Hazreti Yusuf (a.s) dizisinin merhum yönetmenini yâd ediyor

İran İslam Cumhuriyeti, Hazreti Yusuf (a.s) dizisinin merhum yönetmenini hayırla yâd ediyor.

İran'ın her yıl düzenlediği Uluslararası Direniş Filmleri Festivali'nde bu yıl merhum yönetmen Ferecullah Silahşör özel bir programla yâd edilecek.

Bu sene 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Direniş Filmleri Festivalinde, İranlı merhum yönetmen Ferecullah Silahşur anılacak.

23-30 Eylül tarihleri arasında İslam Cumhuriyeti başkenti Tahran'da düzenlenecek olan Direniş Filmleri Festivalinde, muhtelif etkinliklerde merhum yönetmen yâd edilecek.

Uluslararası Direniş Filmleri Festivali, her yıl Eylül'de, İslami İran'ın Kutsal Savunma Haftasında düzenlenmektedir.

1952'de Kazvin eyaletinde doğan Ferecullah Silahşör, Hazreti Yusuf (a.s) dizisi ile meşhur İranlı film yönetmenidir.

Ferecullah Silahşör tiyatro oyunculuğu ile sanat kariyerine başladı. Muhsin Mahmelbaf'ın yönettiği, Nasuh Tövbe (1983) filminde rol alarak sinema dünyasına girdi.

Daha sonra; Gece Uçuşu, İnsan ve Silahlar, Susuz Palmiye, Baş Aşağı Dünya.. gibi birçok filmde rol aldı. Hazreti Eyyüb (a.s) dizi filminde oynayıp yönetti.

Ashab-ı Kehf (1997) dizisinin yönetmenliğini üstlenerek adını tüm İslam dünyasına duyurdu. Ardından; Hazreti Yusuf (a.s) dizisi ile tüm gönülleri çeldi.

İran İslam Cumhuriyeti Sanat Kurumu'nun kuruluşunda aktif rol alan yönetmen, 63 yıllık ömründe birçok başarılı eserin ardından, 27 Şubat 2016'da akciğer kanseri sebebiyle Tahran'da vefat etti.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.